Metalced

Drie sterkhouders varen onder dezelfde vlag.

voorgevel

Benzinepompen

METALCED werd opgericht in 1965 door René Van Gael. De missie: het onderhouden van benzinepompen en uitrusting van benzinestations. ARAL en TEXACO ontdekten als eersten de voordelen. Drie jaar later telde METALCED reeds 25 technisch gevormde personeelsleden. Vanuit thuisbasis Kontich werden onderhouds- en herstellingswerkzaamheden uitgevoerd in benzinestations in gans België. In de vroege jaren ’70 werden nieuwe horizonten verkend en richtte men zich volop tot de gehele automotive sector.

 

Verhuis en totaaloplossingen

In 1980 verhuisde METALCED naar de huidige locaties aan de Mechelsesteenweg in Kontich en werd gestart met de befaamde Vak-Shows, welke in de ca. 4.000 m2 grote toonzalen plaatsvinden en hun gelijke in Europa niet kennen. Bovendien structureerde het bedrijf zich als totaalinrichter van werkplaatsen voor onderhoud en herstelling van voertuigen en werd marktleider.

 

Overnames

Diverse factoren leidden tot twee belangrijke overnames. In 1990 werd het Naamse HENRARD aangekocht en in 2000 nam METALCED de firma THANT uit het West Vlaamse Meulebeke over. De 3 bedrijven beschikken over een eigen organisatie, maar profileren zich samen als één geheel, met één logo en één productenaanbod.
Voor strategische en organisatorische redenen werd in 2001 CTP Wilrijk aangekocht waarin de afdelingen brandstofpompen en registratiesystemen, alsook deze voor carwash werden ondergebracht. Dit bedrijf verhuisde naar Willebroek en vaart een onafhankelijke koers.